Pasca cu branza dulce si stafide

de mirela0911 in Prajituri, 2 Mai 2011 | 5442 vizualizari

 

Am luat reteta dintr-o revista, am zis sa fac si eu pasca de sarbatori ca nu am facut niciodata. A iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat: 
  • 300g faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 lg zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lgt. zeama de lamaie
  • Pt. umplutura:
  • 700g branza de vaci bine scursa
  • 1 pahar smantana
  • 7 lg zahar pudra
  • 5 oua
  • 100g stafide aurii
  • 2 lg gris 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce si stafide:

Se mixeaza untul cu zaharul pudra si galbenusurile pana devin o compozitie omogena. Se adauga faina si praful de copt stins in zeama de lamaie si se framanta cu mana un aluat omogen si elastic. Se lasa la odihnit pana pregatim umplutura.

Branza de vaci o amestecam cu zaharul, ouale adaugate pe rand si smantana.

Aluatul se intinde si-l asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt, imbracand si peretii. Se presara grisul (eu am uitat), apoi se toarna compozitia. Deasupra se orneaza in forma de cruce cu ornamente de ciocolata sau se rade ciocolata si se da la cuptorul bine incins pt. primele 10 minute la foc mare apoi se da la focmic, pana cand este coapta pasca. Se face testul cu scobitoarea . Se scoate din forma cand s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau