Am luat reteta dintr-o revista, am zis sa fac si eu pasca de sarbatori ca nu am facut niciodata. A iesit foarte buna.
Se mixeaza untul cu zaharul pudra si galbenusurile pana devin o compozitie omogena. Se adauga faina si praful de copt stins in zeama de lamaie si se framanta cu mana un aluat omogen si elastic. Se lasa la odihnit pana pregatim umplutura.
Branza de vaci o amestecam cu zaharul, ouale adaugate pe rand si smantana.
Aluatul se intinde si-l asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt, imbracand si peretii. Se presara grisul (eu am uitat), apoi se toarna compozitia. Deasupra se orneaza in forma de cruce cu ornamente de ciocolata sau se rade ciocolata si se da la cuptorul bine incins pt. primele 10 minute la foc mare apoi se da la focmic, pana cand este coapta pasca. Se face testul cu scobitoarea . Se scoate din forma cand s-a racit complet.