Pariziene cu mere

de sasha in Dulciuri, 2 Iun 2013 | 3177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • ulei penrtu framantat
  • 15 g drojdie de bere
  • 50 g unt
  • 1 esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Spalam si curatam merele de coaja. Le taiem cuburi si se pun pe foc cu 2 linguri de apa si zaharul, amestecam si lasam pe foc pana se inmoaie merele si mai scade din apa, apoi adaugam scortisoara. Facem maiaua: Incalzim 70 ml lapte, adaugam faina si drojdia si amestecam cu o lingura, lasam maiaua sa creasca cam 30 de minute pana apar bule de aer in ea.

Apoi facem aluatul cu faina si laptele ramas, ouale, zaharul,esenta, untul, uleiul, framantam bine si lasam sa mai creasca inca 30 de minute. Apoi facem bilute de marimi egale , intindem in dreptunghi si pe o margina punem umplutura, apoi luam marginile apropiate de umplutura, o inchidem apasand bine pana se lipesc marginile.

Partea ramasa o taiem in bucati subtiri pe care le punem pe prima parte cu umplutura. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade.

Cand le scoatem le pudram cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere