O mancare tipic ungureasca, delicioasa!! Noi am servit cu galuste de faina, se poate servi si cu o mamaliguta.
Curatam si spalam pulpele si legumele. Baconul se taie bucatele si se prajeste putin in 2 linguri ulei. Ceapa se toaca marunt si se adauga la bacon, calim pana ce devine sticloasa. Adaugam boia de ardei si 50 ml apa, sa nu se arda boiaua, apoi adaugam pulpele. Adaugam sare, piper si usturoiul pisat, lasam sa fiarba la foc incet. Dupa ce a scazut, adaugam rosiile si ardeiul taiat cuburi, lasam 10-15 min.
Intre timp pregatim galustele, punem apa la fiert cu sare, batem oul cu un praf de sare , adaugam 2 linguri faina, compozitia sa fie mai moale, ca si la galustele de gris. Se ia cu lingurita si se lasa in apa clocotita, se fierb la foc incet, acoperit pe jumatate cu un capac.
Dupa ce au fiert legumele, adaugam ciupercile scurse. Faina se amesteca cu smantana, adaugam putina zeama de la paprikas, amestecam si adaugam in cratita, amestecam si lasam sa dea in clocot, pana ce se leaga sosul. Se presara patrunjel verde tocat . Servim cu galuste de faina.
Pofta mare!!!!