Papricas de pui cu galuste

de Merisor in Mancare copii, 13 Mai 2014 | 14288 vizualizari

 

Este prima data cand fac papricas si pentru aceasta m-am inspirat de la Bylaura, pentru ca a inscris aceasta reteta in concursul pentru multicooker..
A iesit ceva bun de tot si se cere bis!
Multumesc, Laura, pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 10 pulpe pui(doar copanelele)
  • 3 cepe galbene
  • 1 capatana usturoi
  • 3 linguri pasta de rosii cu ardei copt
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 foi dafin
  • 1,250 l apa
  • 120 ml ulei
  • 1 lingura sare
  • 1 legatura patrunjel
Pentru galuste:
  • 3 oua
  • 1 lingura ulei
  • 120 gr faina
  • 1 varf lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste:

Punem uleiul in vasul multicookerului, setam functia FRY pentru 10 minute si calim ceapa tocata solzisori pana devine translucida, apoi adaugam pulpele de pui asezonate cu sare si piper si incercam sa le rumenim usor pe o parte si pe alta.

Dupa expirarea timpului FRY, adaugam apa calda cat sa fie pulpele acoperite si setam programul STEW pentru 30 de minute. 

Inchidem capacul si pregatim restul ingredientelor.

Pentru galuste, amestecam ouale cu uleiul si faina, adaugam putina sare si  lasam compozitia deoparte.

Punem o oala cu putina apa pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere, cu ajutorul unei linguri umezite de fiecare data in apa, formam galustele pe care le scufundam in apa fierbinte.

Le lasam sa fiarba pana cand incep sa se ridice deasupra, apoi le scoatem intr-un alt vas, cu ajutorul unei palete.

Dupa 15 minute de preparare a pulpelor de pui, adaugam pasta de rosii si ardei, boiaua, foile de dafin si usturoiul taiat marunt, apoi spre final vom adauga si galustele, si vom mai potrivi mancarea de sare si condimente.

Dupa expirarea timpului, incercam galustele daca sunt patrunse, iar daca nu sunt mai prelungim timpul cu 5 minute sau cat va fi cazul, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si adaugam patrunjelul tocat.

Nu stiu daca am obtinut eu gustul care trebuia, dar tare mult ne-a placut aceasta mancare.

Reteta Laurei de unde m-am inspirat, este aceasta: 

http://www.bucataras.ro/retete/papricas-de-pui-in-vasul-zepter-48177.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (44)

Merisor 1

15.05.2014, 07:36

Simona, nici eu nu mancasem, dar sa fiu sincera galustele alea nu m-au dat pe spate ) mai bune sunt cele cu gris, sunt mai pufoase.

mihaelar63 1

06.10.2014, 08:24

Daa, fa-le cu unt sa te dea pe spate )))

Merisor 1

06.10.2014, 08:34

Mihaela, merci de pont, am sa incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu nokedli reteta traditionala ungureasca