Papillotes de somon umplut

de ianculubita in Somon, 29 Noi 2011 | 4086 vizualizari

 

Aceste papillotes,nu sunt alta ceva decat niste pachetele de hartie de copt in care se pun ingredientele,apoi se strange la gura ca o bocceluta,se leaga si se pune in tava;dar pentru aceste retete sunt si anumite forme,speciale pentru papillotes,din care francezii servesc direct din ele(noi nu suntem obisnuiti cu asa ceva);
asemenea forme le am si eu si am facut 2 retete cu peste pentru ca in acest post se mananca peste

 

INGREDIENTE

  • pentru 1 persoana
  • 1file de somon sau alt peste alb
  • 3-4rosii uscate
  • 2linguri sos pesto
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 2linguri branza telemea
  • 3-4linguri smantana lichida
  • 1lingura mustar frantuzesc
  • 2linguri seminte de chimion
  • 1echalota
  • frunze de patrunjel,tarhon,arpagic
  • sare,piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papillotes de somon umplut:

Fileul,fara piele,il tai in doua pe verticala,il condimentez,cu sare,piper si chimion;pe una din ele pun sos pesto,deasupra rosii uscate taiate,putin din verdeturi taiate,deasupra pun al doi-lea fileu si pun scobitori sau cine stie ,legat cu sfoara alimentara;in forma pun verdeturi tocate,deasupra fileul,dau la cuptor 15-20min.intre timp,fac sosul:intr-un bol amestec branza cu smantana,mustar,putin chimion,verdeata,echalota taiata marunt,condimentez apoi se serveste cu pestele;daca sosul este prea gros,il mai subtiati cu putin lapte sau iaurt;sa va spun ce este echalota;poate unii dintre voi stiti dar mai spun si eu;echalota este la aspect ca si ceapa noastra de apa,cu deosebirea ca echalota are gust de usturoi;eu nu am avut(mi-am adus din Franta dar le-am terminat),asa ca la reteta am pus o ceapa de apa si 1lingurita de praf de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papillotes de somon umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar si salata cu creveti si calamari cu pesto