Aceste papillotes,nu sunt alta ceva decat niste pachetele de hartie de copt in care se pun ingredientele,apoi se strange la gura ca o bocceluta,se leaga si se pune in tava;dar pentru aceste retete sunt si anumite forme,speciale pentru papillotes,din care francezii servesc direct din ele(noi nu suntem obisnuiti cu asa ceva);
asemenea forme le am si eu si am facut 2 retete cu peste pentru ca in acest post se mananca peste
Fileul,fara piele,il tai in doua pe verticala,il condimentez,cu sare,piper si chimion;pe una din ele pun sos pesto,deasupra rosii uscate taiate,putin din verdeturi taiate,deasupra pun al doi-lea fileu si pun scobitori sau cine stie ,legat cu sfoara alimentara;in forma pun verdeturi tocate,deasupra fileul,dau la cuptor 15-20min.intre timp,fac sosul:intr-un bol amestec branza cu smantana,mustar,putin chimion,verdeata,echalota taiata marunt,condimentez apoi se serveste cu pestele;daca sosul este prea gros,il mai subtiati cu putin lapte sau iaurt;sa va spun ce este echalota;poate unii dintre voi stiti dar mai spun si eu;echalota este la aspect ca si ceapa noastra de apa,cu deosebirea ca echalota are gust de usturoi;eu nu am avut(mi-am adus din Franta dar le-am terminat),asa ca la reteta am pus o ceapa de apa si 1lingurita de praf de usturoi.