Papanasi cu dulceata de afine si smantana

de Bya Ralu in Dulciuri, 11 Feb 2013 | 6054 vizualizari

 

au iesit super buni ca la restaurant:D reteta este pentru 6 papanasi

 

INGREDIENTE

  • 250 g branza de vaci(1 cutie)
  • sare
  • scortisoara
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • esenta vanilie si lamaie
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 1/2 l ulei
  • Pentru servit:
  • smantana
  • dulceata de afine
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu dulceata de afine si smantana:

Intr-un castron se pune branza de vaci, sarea, zaharul vanilat, esentele, coaja rasa si scortisoara. Se amesteca totul foarte bine cu un tel, se adauga ouale, amestecand mereu. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie amestecand continuu. Se incepe sa se framante, aluatul trebuie sa fie moale dar sa nu fie lipicios.

Pe masa de lucru presarati faina, impartiti aluatul in 6 forme mai mari si 6 forme mici. Bucatile mari se rotunjesc, se turtesc si cu ajutorul degetelor se face o gara in mijloc si se largeste usor. Bucatile mici se modeleaza in forma de bila.

Intr-un ceaun se pune uleiul, se lasa sa se incinga si se adauga pe rand papanasii. Se lasa la foc mic sa se faca bine. Se scot pe un servet de hartie, se servesc calzi cu smantana si dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu dulceata de afine si smantana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice