au iesit super buni ca la restaurant:D reteta este pentru 6 papanasi
Intr-un castron se pune branza de vaci, sarea, zaharul vanilat, esentele, coaja rasa si scortisoara. Se amesteca totul foarte bine cu un tel, se adauga ouale, amestecand mereu. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie amestecand continuu. Se incepe sa se framante, aluatul trebuie sa fie moale dar sa nu fie lipicios.
Pe masa de lucru presarati faina, impartiti aluatul in 6 forme mai mari si 6 forme mici. Bucatile mari se rotunjesc, se turtesc si cu ajutorul degetelor se face o gara in mijloc si se largeste usor. Bucatile mici se modeleaza in forma de bila.
Intr-un ceaun se pune uleiul, se lasa sa se incinga si se adauga pe rand papanasii. Se lasa la foc mic sa se faca bine. Se scot pe un servet de hartie, se servesc calzi cu smantana si dulceata