Inainte aveam obiceiul sa cumpar pannini foarte des deoarece ne plac foarte mult mai ales in weekend cand difuzeaza un film bun, dar de o perioada incoace m-am hotarat sa- fac eu ,in plus am un avantaj pot sa-i fac cu ce ne place si sunt mai naturali si mai buni, si economic vorbind ies la jumatate de pret :)
Se pun toate condimentele si mirodeniile in uleiul de masline ,inclusiv catelul de usturoi si se lasa de seara pana dimineata.
Se taie bagheta in 3 buc. iar fiecare buc .se taie pe din doua.Separat se injumatatesc rosiile si ungem cu ele fiecare buc. in asa fel in cat pulpa de rosie sa patrunda in miezul de paine,apoi cu grija separam uleiul de masline in asa fel in cat sa ramana doar continultul din interior cu doar putin ulei.
Cu acest continut impreuna cu catelul de usturoi care a fost bine maruntit ungem bucatiile de paine cu o pensula de bucatarie si le lasam deoparte.
Separat impartim baconul si cascavalul la nr de buc de paine.Pregatim o tigaie mica pe care o ungem cu putin din uleiul ramas si prajim cate o portie de bacon cateva secunde ,turnam peste cascavalul si se ia tigaia de pe foc ,luam o buc.de paine si o lipim peste si presam bine (vezi imagine 4).
In cazul in care cascavalul s-a lipit se foloseste o lingura de lemn plana cu care dezlipim cu grija .
Se repeta operatiunea pana se termina nr de buc.de paine care in final devin asa numiti PANNINII.