Am vazut la Miha pe blog "Panna cotta layers" si mi-a facut pofta, dar mai cautand eu pe net am dat peste alte culori si chiar a trebuit sa ma pun la treaba :D
Se amesteca frisca cu laptele. Se pun 150 ml din acest amestec la fiert, iar cand da in clocot se adauga siropul de menta amestecat cu 1 lingura de amidon si se mai fierbe pana se ingroasa amestecand mereu. Se toarna in pahare si se da la frigider.
Se prepara stratul al doilea. Punem la fiert 200 ml frisca cu lapte, zaharul si esenta de vanilie. Pastram 3 linguri de frisca pe care le amestecam cu o lingura de amidon. Adaugam amidonul cand da in clocot si mai fierbem pana se ingroasa, apoi se toarna in pahare peste primul strat si se da la frigider.
Ultimul strat se prepara la fel ca primul, se toarna in pahare si se da la frigider. Daca facem cu gelatina, se hidrateaza gelatina in cateva linguri de apa rece, apoi se imparte in trei si se amesteca cu fiecare strat in parte si se raceste la congelator.
1
pentru culori mai intense se poate adauga colorant alimentar lichid