Panna Cotta mentolată

de diaconta in Dulciuri, 19 Mar 2012 | 4296 vizualizari

 

Pentru că nu am putut păcătui în voie,m-am gândit sa fac un „dulce” rapid şi bun,lejer,colorat,mentolat şi cu fructe.Adică o panna cotta,pentru care nu avem nevoie nici de prea multe ingrediente,se face rapid şi nici nu trebuie să aşteptăm prea mult până putem să-i „facem felul”.Singurul inconvenient este că se consumă la fel de repede precum se prepară.

 

INGREDIENTE

  • 350 ml frisca lichida
  • 50 ml sirop de menta
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 20 gr gelatina
  • Esenta de vanilie
  • Tort gelee rosu+ sirop de zmeura
  • Tort gelee transparenta+ sirop de menta
  • Ciocolata
  • Caise,fructe de padure
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta mentolată:

Gelatina o punem la hidratat cu 100 ml lapte.

Preparam tort gelee rosu  cu sirop de zmeura.Punem in pahar cateva fructe si turnam gelatina rosie.

Laptele ramas(150 ml) il punem la fiert impreuna cu zaharul.Fierbem 2-3 minute.Frisca o amestecam cu siropul de menta.

Luam laptele de pe foc si punem frisca.Punem vasul iar pe foc si aducem la punctul de fierbere(dar nu  fierbem).

Incalzim gelatina si o punem in amestecul de frisca.Adaugam si esenta de vanilie.Lasam sa se racoreasca putin amestecul,apoi turnam peste gelatina rosie.

Dupa ce s-a racit punem vasele la frigider.Daca vrem sa rasturnam continutul,ungem bolul cu putin unt sau ulei.Inainte de a-l rasturna punem bolul in putina apa calda.

Cam intr-o ora amestecaul se va inchega.

Eu am mai pus cateva fructe deasupra,apoi ciocolata sau jeleu de menta.

Gata desertul ….de facut si de mancat!!!!

Dar v-am lasat reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta mentolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata