Este prima data cand fac pancakes. Eram adepta clatitei clasice insa cand am gasit aceasta reteta pe blog-ul Andreea's Chinessefood, n-am rezistat sa nu le prepar. Sunt de-men-tia-le!!!! Am modificat cantitatea de lapte batut pentru ca mi s-a parut compozitia mult prea densa. Asadar am mai adaugat lapte batut si au iesit exact pe gustul meu. Daca le incercati, va asigur ca o sa ma pomeniti! :))
Spalam ciresele si le scoatem samburii cu ajutorului unui aparat de scos samburi astfel incat sa le pastram intregi. Le taiem pe jumatate.
Topim untul la MW si il lasam sa se raceasca putin. Adaugam oul si amestecam cu telul, apoi laptele batut, esenta de rom, sarea si faina amestecata anterior cu praful de copt.
Amestecam cu ajutorul unei linguri pana nu mai exista in compozitie urme de faina.
Punem jumatatile de cirese si amestecam din nou.
Incingem o tigaie (a mea are 16 cm diametrul), punem cateva picaturi de ulei.
Luam 2-3 linguri din compozite si punem in tigaie, apoi cu dosul acesteia intindem pe toata suprafata tigaii. Lasam sa se rumeneasca si intoarcem cu ajutorul unei spatule, pe partea cealalta.
Scoatem pancakes-ul pe farfurie, turnam deasupra miere sau sirop de artar si servim. Procedam la fel pana terminam toata compozitia.
1
Din cantitatile mentionate am obtinut 7 pancakes cu diametrul de 16 cm.