Prima data am facut pancakes acum doi ani - ocazie cu care m-am indragostit pe loc de aceste pufosenii :). Adevarul este ca nici nu ai cum sa nu te indragostesti de ele: aromate, simplu de facut, vesele, ce mai - ideale pentru un mic dejun "rasfatat". Astazi am facut varianta cu afine si sirop de artar si cred ca au avut si ele chef de joaca, pentru ca mi-au iesit sub toate formele - numai rotunde nu!
Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si zaharul. Separat se bate oul cu laptele, iar intr-o craticioara se pune untul la topit. Se adauga treptat oul batut cu lapte peste amestecul de faina, amestecand cu ajutorul unui tel in forma de para pana cand obtinem un aluat gros. Apoi se adauga untul topit si jumatate din cantitatea de afine si se mai amesteca putin cu grija pentru a nu zdrobi afinele.
Se incing cateva picaturi de ulei intr-o tigaie antiaderenta. Cu ajutorul unei linguri se pune aluatul in tigaie fara a misca tigaia ca la clatitele traditionale Aluatul isi va lua o forma rotunda, iar pentru a nu se imprastia prea mult in tigaie este important ca tigaia sa fie bine incinsa. Pentru un pancake se pun aproximativ doua linguri de aluat in tigaie si se lasa sa se prajeasca la foc mediu aproximativ 2-3 minute, pana cand pe suprafata apar gaurele ca in imaginile de mai jos. Apoi se intorc si pe cealalta parte si se prajesc pana cand devin aurii.
Se servesc stropite din belsug cu sirop de artar si decorate cu afine proaspete. Enjoy!