E pentru prima oara ca fac paine cu faina integrala.Au iesit foarte pufoase.A fost foarte buna si sotului i-a placut cu siguranta am sa mai fac.
Intr-un bol punem faina si in mijlocul acesteia punem,zaharul,sarea,drojdia,apa si incepem sa framantam pana cand acest aluat se ia de pe maini.Puteti sa va ungeti putin mainile cu ulei.Lasati aluatul sa creasca,acoperit cu un prosop curat,pana isi dubleza volumul.
Dupa ce a crescut aluatul,ungem o tava si masa de lucru cu putin ulei.Impartim aluatul in parti egale(mie mi-au iesit 12 painite) si facem painitele dupa placul nostru.Puteti sa faceti simplu numi chifle rotunde.Acoperim cu un prosop si mai lasam sa creasca inca o ora.
Incingem cuptorul la 180° si punem tava cu paine in cuptor si lasam aproape o ora.Depinde de cuptorul fiecareia.
Cand scoateti din cuptor acoperti cu un prosop si lasati sa se raceasca.