Aluaturi de casa
Fetitei mele i-au placut foarte mult aceste painici umplute cu chiftele si chiar m-a pus sa le repet cu prima ocazie.
Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca.
Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La final se adauga uleiul si se formeaza o bila de aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca la loc cald.
Intre timp, se pregatesc chiftelele.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza.
Painea se inmoaie in apa si se stoarce.
Ceapa, usturoiul si painea se dau prin robotul de bucatarie pentru a se forma o pasta. Se amesteca apoi cu carnea tocata, putina sare, putin piper macinat, un ou mic si putin cimbru uscat.
Se formeaza 10 chiftelute si se prajesc putin in baie de ulei, cat sa prinda o crusta. Se scot pe un servetel absorbant.
Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in 10 bilute.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se intinde fiecare biluta pe masa de lucru infainata si se pune o chiftea in mijlocul ei. Se impatureste aluatul si se pune intr-un vas ceramic uns cu ulei cu partea impaturita dedesupt. Se procedeaza la fel pana cand se termina aluatul si chiftelele.
Painicile se lasa sa mai creasca vreo 10 minute, apoi se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita de apa calda si se presara semintele peste ele. Se introduce tava la cuptor pana cand painicile trec de testul scobitorii.