Painici umplute cu chiftele din carne de porc

de Andra_Constantinescu in Piine, 28 Apr 2020 | 3378 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Fetitei mele i-au placut foarte mult aceste painici umplute cu chiftele si chiar m-a pus sa le repet cu prima ocazie.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml lapte cald
  • 1/2 lingurita sare
  • 280 g faina
  • 2 linguri ulei
  • Chiftele:
  • 1 ceapa mica
  • 3 graunti de usturoi
  • 50 g paine
  • 200 g carne tocata de porc
  • sare
  • piper
  • 1 ou mic de gaina
  • putin cimbru uscat
  • In plus:
  • ulei pentru prajit
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita apa calda
  • seminte de susan
  • seminte de mac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici umplute cu chiftele din carne de porc:

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca.

Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La final se adauga uleiul si se formeaza o bila de aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca la loc cald.

Intre timp, se pregatesc chiftelele.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza.

Painea se inmoaie in apa si se stoarce.

Ceapa, usturoiul si painea se dau prin robotul de bucatarie pentru a se forma o pasta. Se amesteca apoi cu carnea tocata, putina sare, putin piper macinat, un ou mic si putin cimbru uscat.

Se formeaza 10 chiftelute si se prajesc putin in baie de ulei, cat sa prinda o crusta. Se scot pe un servetel absorbant.

Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in 10 bilute.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se intinde fiecare biluta pe masa de lucru infainata si se pune o chiftea in mijlocul ei. Se impatureste aluatul si se pune intr-un vas ceramic uns cu ulei cu partea impaturita dedesupt. Se procedeaza la fel pana cand se termina aluatul si chiftelele.

Painicile se lasa sa mai creasca vreo 10 minute, apoi se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita de apa calda si se presara semintele peste ele. Se introduce tava la cuptor pana cand painicile trec de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu chiftele din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Koulouria – Covrigi grecesti