Vin si eu cu aceste painici care mi-au stirnit interesul avind in vedere ca eu nu am mai auzit de ele si le tot vad facute pe site. Deci, le-am facut dupa reteta luat de la Gaby(de altfel retetele sunt cam la fel), le-am mincat, au fost tare bune, mai ales luate pachetel la serviciu si cu siguranta le voi repeta, mai ales ca mi-au dat ceva idei aceste painici...
in plus:
Ca de obicei, am facut aluatul la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in ordinea in care au fost scrise mai sus. Dupa ce aluatul a fost framintat in masina de paine, l-am pus intr-un castron, l-am acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am lasat sa creasca 20-30 minute.
Am scos aluatul dospit pe masa de lucru usor infainata, l-am facut sul si l-am taiat bucati cu un cutit. Mie mi-au iesit 13 bucati , dar putin marisoare, le-am dat forma rotunda la unele si forma lunguiata la altele.
Intre timp am pus apa la fiert cu sare, am adaugat bicarbonatul, iar cind painicile au fost gata le-am pus in apa clocotita cite 30 secunde pe o parte apoi le-am intors cu o paleta si pe partea cealalta. Am pregatit o tava cu hirtie de copt, am scos painicile cu o spumiera si le-am pus in tava, le-am crestat cu un cutit pe partea de deasupra si le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 20- 25 minute pina s-au rumenit.
Pofta buna!!!
1
dupa ce le-am dat forma rotunda si lunguiata painicilor le-am mai lasat in tava sa creasca 10 minute