Ma cam mancau palmele sa framant ceva si exact la fix mi-a iesit in cale reteta lui Rocsy. Asadar si prin urmare m-am apucat de framantat. Multumesc Rocsy pentru reteta !
Intr-un castron incapator am cernut faina, am adaugat zaharul, sarea si drojdia si am amestecat . Laptele si apa le-am pus intr-un ibric si le-am incalzit usor, nu trebuie sa fie fierbinte lichidul, doar caldut. Am turnat lichidul caldut in castron si am inceput sa amestec bine. Cele 2 oua le-am batut bine apoi le-am incorporat in aluat. La final am adaugat bucatele de unt moale si am inceput sa framant energic, cca 30 min de framantat cu simt de raspundere. Am pus aluatul intr-un castron uns cu ulei, am acoperit castronul si l-am lasat sa creasca cca 1 ora. Dupa ce a crescut aluatul l-am rasturnat pe mas ade lucru l-am impartit in doua, am format 2 suluri pe care le-am impartit in parti aproximativ egale, am obtinut 12 bucati. Fiecare bucata de aluat am intins-o intr-un dreptunghi apoi am rulat strans. Am asezat fiecare rulou in tava tapetata cu hartie de copt.Am mai lasat sa creasca cca 15 min, apoi cu un cutit ascutit am facut mici crestaturi, am uns cu galbenus d eou si am presarat mac. Am preincalzit cuptorul la 170 grade, am bagat tava la cuptor si am copt cca 20-25 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos. O nebunie de painici, nici n-am avut rabdare s ase racoreasca un pic, am rupt una si am mancat-o asa fierbinte. Se pot pastra intr-un vas acoperit cu folie alimentara.