Paine umpluta

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2014 | 4464 vizualizari

 

Vazusem retetele de paine inscrise in concurs, insa nu stiam cum sa le fac la cooker. Gusti a venit cu ideea si ii multumesc, pentru ca a iesit o painica grozav de buna. Iar BBk a fost tare incantata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina alba de grau
  • 30 gr drojdie uscata
  • o cescuta cu apa calda
  • 1/2 lingurita cu zahar
  • sare dupa gust
  • 50 gr unt
  • 1 ou mare
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr branza de burduf
  • 2 fire mici de ceapa verde
  • o lingura cu marar tocat (sau dupa gust)
  • o lingurita cu oregano si busuioc uscat
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 100 gr iaurt cremos
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta:

Drojdia o pasam cu zaharul, adaugam putina apa calda si o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Separat, cernem faina, adaugam oul, un praf de sare si drodia dospita. Amestecam ingredientele si cu ajutorul untului (care trebuie sa fie moale) framantam un aluat elastic si nelipicios. Acoperim vasul cu un servet curat si il pastram intr-un loc caldut, pana ce creste bine. Din aluatul obtinut, intindem o foaie (cam de 0,5 cm grosime), peste care presaram condimentele (oregoano si busuioc), mararul tocat, iar din loc in loc asezam bulgarasii de branzica. Tragem aluatul umplut, parte peste parte, si, il asezam in vasul cooker-ului uns cu putin unt sau cu ulei. Ungem painica cu amestecul de ou si iaurt, selectam din MENU programul BAKE pentru 55 de minute la o temperatura de 150 grade. Din cand in cand puteti verifica aspectul painicii.

E tare buna si calda si rece! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta cu branza