Vazusem retetele de paine inscrise in concurs, insa nu stiam cum sa le fac la cooker. Gusti a venit cu ideea si ii multumesc, pentru ca a iesit o painica grozav de buna. Iar BBk a fost tare incantata!
Drojdia o pasam cu zaharul, adaugam putina apa calda si o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Separat, cernem faina, adaugam oul, un praf de sare si drodia dospita. Amestecam ingredientele si cu ajutorul untului (care trebuie sa fie moale) framantam un aluat elastic si nelipicios. Acoperim vasul cu un servet curat si il pastram intr-un loc caldut, pana ce creste bine. Din aluatul obtinut, intindem o foaie (cam de 0,5 cm grosime), peste care presaram condimentele (oregoano si busuioc), mararul tocat, iar din loc in loc asezam bulgarasii de branzica. Tragem aluatul umplut, parte peste parte, si, il asezam in vasul cooker-ului uns cu putin unt sau cu ulei. Ungem painica cu amestecul de ou si iaurt, selectam din MENU programul BAKE pentru 55 de minute la o temperatura de 150 grade. Din cand in cand puteti verifica aspectul painicii.
E tare buna si calda si rece! Pofta buna!