Paine greceasca cu oregano si masline

de Mitinita in Piine, 4 Dec 2011 | 5270 vizualizari

 

Noua mea pasiune,dar am multe de invatat. Un mic secret: a inceput sa-mi placa enorm sa framant aluatul,amestec intai cu lingura si cand s-a format aluatul bag si mainile. Cu aluaturile lipicioase nici acum nu ma impac.

 

INGREDIENTE

  • 675 gr faina alba
  • 2 lingurite sare
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 350 ml apa calduta
  • 5 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri de oregano proaspat
  • 175 gr de masline negre fara samburi,taiate bucati
  • acuma vad ca am uitat sa pun ceapa rosie:))
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine greceasca cu oregano si masline:

 

Intr-un vas se amesteca drojdia si jumatate din cantitatea de apa. Eu le-am lasat peste zi ,dar se poate folosi deindata. Se pune apa cu drojdia in mijlocul fainii,se adauga restul de apa,sarea  si uleiul de masline.Se amesteca pana obtineti un aluat moale.

Rasturnati aluatul pe o masa pe care ati presarat faina si framantati 8-10 minute.

Se pune aluatul intr-un vas si se acopera cu o folie unsa cu ulei. Se lasa la cald sa creasca cam o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat peste noapte.

Punem iar aluatul pe suprafata de lucru si intindem o foaie pe care asezam bucatile de masline negre.

Se adauga si oregano si se impatureste usor. Se formeaza painicile si se pun in tava.

Am facut si doua fasii pe care le-am rasucit si le-am pus aproape de capete,dar nu prea s-au observat.

Se lasa tava acoperita deoparte cam 45 de minute apoi se da la cuptorul preincalzit la 220 C si se coc 35-40 de minute pana sunt rumenite sau pana suna a gol cand sunt batute pe spate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine greceasca cu oregano si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]