Drojdia se fărâmă într-o farfurie și se adaugă sarea. Se amestecă cu o furculiţă până se lichefiază.
Într-un bol se așează făina, se face o mică adâncitură în mijloc şi se adaugă drojdia, apa, şi sarea. Se amestecă până devine un aluat omogen. Pe o suprafaţă presărată cu făină, se frământă aluatul 10 minute.
Se aşează înapoi în bol, se presară cu făină şi se acoperă aluatul cu folie alimentară. Se lasă la loc cald până îşi dublează volumul, aproximativ 1 oră. Se scoate aerul din aluat, apăsând din loc în loc cu pumnul udat cu apă. Se repetă acţiunea o dată la 1 oră, de cel puţin 3 ori.
Se amestecă cele două tipuri de brânză.
Pe o suprafaţă presărată cu făină se modelează aluatul într-un disc cu diametrul de aproximativ 28 de cm. În centrul aluatului, se așează mixul de brânză modelat sub formă de bilă. Se aduc marginile aluatului spre centru, adunând surplusul la centru. Se apasă surplusul în centrul aluatului și se nivelează coca pentru a împinge brânza spre extremități.
Se taie un "x" în centrul pâinii noi formate pentru a expune puţin brânza şi se introduce la cuptorul preîncălzit la 260 de grade Celsius pentru 10-12 minute, apoi se unge cu unt și se mai lasă la cuptor 3-5 minute.