Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)

de La Ancuta in Piine, 3 Noi 2016 | 7446 vizualizari

 

Iata ca a venit si toamna. Chiar daca afara ploua, tot are si toamna farmecul ei, daca ne gandim ca se apropie sarbatorile.

Imi place ca atunci cand afara e frig si ploaie, sa dau drumul la cuptor si sa coc ceva bun pentru cei dragi, ai mei. Asta inseamna pentru mine acasa, inseamna implinire, inseamna dragoste.

Dar haideti sa va spun si cum sta treaba cu painea asta cu usturoi. Este o paine simpla, aromata si care nu are nevoie de nicio alta mancare langa ea, poate doar o cana de lapte batut.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 375 g faina (3 cani)
  • 300 ml apa calduta (1 1/4 cani)
  • 7 g drojdie uscata (25 g drojdie proaspata)
  • 1 lingura rasa zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • Umplutura:
  • 45 g unt
  • patrunjel verde tocat
  • 6-7 catei de usturoi zdrobiti
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita cimbru
  • sare, piper
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine felii cu usturoi (Pull apart bread):

Framantam aluatul din timp, pentru ca va trebui sa stea la dospit.
Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putina apa calduta si o lasam 10 minute sa creasca. Intre timp cernem faina intr-un bol. Facem o gropita in mijloc unde vom adauga drojdia activata.
Pe margini punem sarea si uleiul apoi incepem sa framantam si adaugam apa calduta. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Daca este nevoie mai adaugam putina faina.
Toata aceasta operatiune o puteti face cu ajutorul unui robot de bucatarie la care atasati carligul pentru framantat, sau puteti folosi masina de paine.

Dupa ce am framantat acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul (~1 ora).

Pana dospeste aluatul pregatim umplutura. Amestecam untul moale cu usturoiul zdrobit si restul condimentelor. Puteti folosi si alte ierburi, in functie de preferinte.

Dupa ce aluatul a dospit il rasturnam pe masa infainata si il intindem in foaie dreptunghiulara. Intindem untul aromat pe toata suprafata foii.

Taiem apoi foaia in fasii late de ~10 cm. Asezam fasiile una peste alta si le taiem in dreptunghiuri potrivite pentru tava in care le vom coace.
Asezam "teancurile" "in picioare" in tava, asa incat atunci cand scoatem painea din tava sa putem desprinde felii.

Acoperim tava cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca 15-20 de minute iar apoi o ungem cu galbenusul desfacut in 2-3 linguri de lapte.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand painea se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa putin la racit iar apoi se desprind felii. La noi aceasta paine a avut o viata foarte scurta :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert paine dulce cu scortisoara (Pull-apart bread)