Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar timp de 10-15 min.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa calduta si restul de lapte caldut.
Framantam adaugand si uleiul pana nu se mai lipeste de degete.
Acoperim si punem la loc cald timp de aprox o ora sau chiar mai mult, depinde de temp. camerei (practic pana isi dubleaza volumul).
Eu din aluatul de mai sus am facut trei impletituri si o tava de chifle.
Pentru impletituri: rupem din aluat bucati pe care le rulam si apoi le impletim cate doua.
Iar pt chifle rupem din aluam si forma bilute cu mana. Chiflele le ungem cu putin ulei si le dam prin seminte de floarea soarelui.
Asezam impletiturile si chiflele in tavi tapetate cu hartie de copt.
Lasam la dospit din nou pana isi dubleaza volumul.
Dam la cuptorul incins la 185-190 grade timp de aprox 25-30 min.
Chiflele se fac putin mai repede.