Paine de casa cu faina integrala si ulei de masline

de RuxyRux in Piine, 21 Feb 2011 | 7804 vizualizari

 

O painica frumoasa si tare gustoasa, cu o aroma exceptionala de ulei de masline...By Ruxy!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina integrala
  • 600 ml apa calduta ( plus 50 ml)
  • 1/2 cana ulei( 100 ml)
  • 3 linguri drojdie
  • 2 lingurite si jumatate de sare
  • 2 lingurite zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu faina integrala si ulei de masline:

Facem din toate ingredientele, un aluat de paine elastic si numai bun de framantat( maxim zece minute). Este posibil sa mai aveti nevoie de cei 50 ml de apa  in plus sau nu, framantati si puneti cate putina. Lasam o ora la crescut la loc cald acoperit cu un servet( eu las lanaga aragaz cu focul deschis la minim). Dupa o ora, impartim aluatul in doua si mai framantam bucatile doua minute. Una din bucati o facem sul si o asezam in tava de copt. Cealalta bucata o impartim in doua. Din jumatate facem trei suluri pe care le impletim si asezam impletitura deasupra peste sulul de aluat in tava pe mijloc. Din cealata jumatate facem 8 bilute pe care le asezam lateral patru si patru. Lasam sa creasca pana ajunge in marginea tavii.

Vom avea o painica frumoasa si foarte decorativa. O dam la cuptor la 200 grade pentru 45-50 de min in functie de cuptor. O taiem numai cand este perfect rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu faina integrala si ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]