Paine de casa cu cartofi

de - Andreea - in Piine, 5 Apr 2014 | 5887 vizualizari

 

Am luat retea de la Merisor >:D< :X ...tin de multa vreme reteta si azi i-a venit randul.Am fost tare incantata de rezultat ... jumatate am mancat-o abea scoasa din cuptor :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 50 gr unt
  • 75 ml lapte
  • 75 ml zeama in care au fiert cartofii
  • 1\4 cub drojdie proaspata
  • 1\2 lingura zahar
  • 550 gr faina alba tip '00'
  • sare
  • 1 galbenus de ou
  • lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu cartofi:

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.

Cand au fiert ,ii scurgem de apa ( nu uitati sa puneti deoparte 75 ml de apa in care au fiert) si ii punem intr-un bol.Adaugam untul si pasam ca pentru piure.

Drojdia o frecam cu zaharul pana la lichefiere apoi diluam cu lapte caldut ( NU fierbinte) si adaugam drojdia in bolul cu cartofi.

Punem faina cat sa obtinem consistenta unei smantani .Acoperim si lasam la dospit pentru 10 minute.

Dupa acest timp,adaugam zeama de la cartofi,faina si framantam.Acoperim bolul si lasam la crescut pentru 15-20 minute.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungeti cu unt ) si asezam aluatul.Eu l-am crestat si l-am lasat din nou acoperit pentru inca 10 minute.

Incalzim cuptorul la 180 grade si punem tava pentru 30 minute.

Cu putin timp inainte ca painea sa fie coapta,o scoatem din cuptor si o ungem cu galbenusul amestecat cu putin lapte si o punem din nou in cuptor.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine Elvetiana cu masline