Tata mi-a facut painea asta acum cativa ani buni si de atunci o tot incerc pe cea din comert dar dupa ce am facut-o din nou in casa sa zis cu cumparatul, nici nu se compara.
Puneti drojdia si zaharul intr-un pahar si stingeti-o cu apa calduta, lasati pana incepe sa faca bule.
Puneti faina intr-un castron incapator, faceti o gaura in mijloc, presarati un praf de sare si rasturnati drojdia.
Dati cartoful prin razatoare si puneti-l peste faina.
Framantati aluatul, mai adaugati apa cat sa incorporati toata faina.
Acoperiti aluatul si puneti-l la loc caldut pana se dubleaza ca si marime.
Cand aluatul a crescut presarati faina pe o suprafata plana si framantati din nou.
Impartiti aluatul in doua si formati doua bile egale. Crestati painicile cu un cutit zimtat si asezatile pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Pentru ca painea sa va iasa cu o coaja crocanta puneti la cuptor la gaz 9/240C pentru 10 minute apoi dati cuptorul la gaz5/190C pentru inca 15 minute.
Sa stiti ca aceasta painica nu iese la fel de pufoasa ca painea normala din cauza cartofilor dar la gust nu va va dezamagii.
Lasati painea sa se odihneasca cam 5-10 minute apoi o puteti taia.
POFTA BUNA!!!