Paine de casa bio

de Teo in Piine, 14 Noi 2009 | 11018 vizualizari

COMENTARII (35)

Teo 1

14.11.2009, 15:58

Cu mai multe poze din modul de preparare voi reveni mai tarziu. Eu am facut 2 paini destul de mari pentru ca am trimis in mai multe parti ca sa fie toata lumea impacata.

PapaBun 1

14.11.2009, 16:03

De ce ai denumit-o pîine bio, sînt chiar curios.

Teo 1

14.11.2009, 16:07

De ce bio? Pentru ca nu contine aditivi alimentari sau amelioratori care fac paine sa creasca si sa fie pufoasa!

Teo 1

14.11.2009, 16:08

Este naturala...un gust deosebit...

Bunica 1

14.11.2009, 16:33

Cu faina macinata direct la moara din sat din recolta proprie de griu

Michelle 1

14.11.2009, 16:42

PapaBun 1

14.11.2009, 16:42

Pai atunci orice pîine făcută în casă e bio......
Pîinea bio cu adevărat ar fi fost, din punctul meu de vedere, dacă puneai făină bio...
Sincer nu mai știu care e situația în România, însă, din fericire, în Irlanda poti să cumperi orice organic (denumirea aici ptr. "bio" din România).
Și te-am întrebat fiindcă și făina poate fi organică, nu doar faptul că nu pui aditivi poate însemna că pîinea e bio.
Plus, iți spun sincer că nu se cunoaște bine (nu știu cine e interesat) în RO ce conține cu adevărat drojdia din magazine.
De-aia te-am întrebat, acum sper să mă fi înțeles complet.
Din punctul meu de vedere, pîinea organică preparată în casă conține făină organică, drojdie organică, și așa mai departe.
Oricum, arată tentant pîinica ta.
PS - Sper să nu te superi ptr. insistența mea, însă îmi doresc din tot sufletul ca oamenii (și în special cei care gătesc ptr. propriii copii) să conștientizeze că ORICE, DAR ORICE produs alimentar din lumea asta (nu doar fructele și legumele) se poate realiza pe bandă rulantă (mai ieftin, dar cu aditivi/înlocuitori mulți) sau mai încet (dar sănătos). Iar făina, zahărul sau mălaiul, atît de folosite în România, provin, în majoritatea cazurilor, din culturi îndoielnice. Despre asta e vorba.

luminita20_2006 1

14.11.2009, 19:06

ah...as manca si eu o felie...alataruri de ciorba de burta de la bunica

PapaBun 1

14.11.2009, 19:22

Pai aia trebuia sa fie una din poze, cu acest cuptor!
@Elena - am bunici la tara, stiu al naibii de bine si am si acum in nas mirosul mincarii facute la cuptor mare de lut, inclusiv paine/placinta. Vreo 6-8 veri le-am copilarit la tara, din fericire.

Bunica 1

14.11.2009, 19:55

Painea framantata in casa si coapta in cuptorul de lut (pe vatra cum se spune ) nu are rival.Gustul deosebit este inconfundabil. Cand am sa trec pe la tine te anunt din timp sa faci o paine.

Bunica 1

14.11.2009, 19:59

PapaBun,Teodora iti poate face o paine si fara drojdie , cu turtisoara de malai. Cum am mai spus faina , malaiul din recolta proprie si apa de la fantana din curte.

Bunica 1

15.11.2009, 00:04

merci ,merci de invitatie Amintiri din neolitic

PapaBun 1

15.11.2009, 01:16

da, bunica mea facea paine asa. ah, ce frumos era cind baga painea in cuptor cu vatraiul ala de lemn, sau cum naiba se cheama.
odata m-am bagat in interiorul cuptorului, atit de mare era. bine, cind nu era in functiune .

Bunica 1

15.11.2009, 08:51

PapaBun ,ai fost cam nazdravan

liana_geicu 1

15.11.2009, 10:36

Da, PapaBun e cam carcotas, el nu stie ca oamenii care traiesc la sate duc o viata sanatoasa pentru ca mananca din ceea ce produc ei. Probabil ca la painea asta singurul ingredient nerecomandat este drojdia..in rest painea de casa coapta pe vatra "rules"

Bucataras 1

15.11.2009, 17:47

mimi, te asteptam si cu retete

liana_geicu 1

15.11.2009, 18:34

Te invitam si pe tine, mimi, sa gusti painea asta si mai discutam dupa. Probabil ca in viata de zi cu zi mananci lucruri muult mai nesanatoase decat painea asta. Asa este, realitatea este cruda, dar oamenii la tara pregatesc orice bucate mult mai sanatoase. Faina din care a fost facuta painea asta este din productia proprie, (asa cum am mai spus singurul ingredient ne-bio este drojdia). Dar este mult mai buna, gustoasa si sanatoasa decat painea pe care o cumparam din super/hypermarket-uri.

ionix 1

17.11.2009, 12:37

oh, cred ca-i tare buna

liana_geicu 1

17.11.2009, 15:54

as manca si eu macar un coltisor!

Bunica 1

17.11.2009, 21:08

Stai linistita , LIa, ca ne-a oprit si noua cate un coltisor.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia alla genovese