Paine de casa bio

de Teo in Piine, 14 Noi 2009 | 11006 vizualizari

 

este o paine sanatoasa, fara aditivi si taaare gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de faina
  • drojdie cat 2 nuci mai mari
  • 1 praf de sare
  • 1 1/2 l apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa bio:

Se amesteca toate ingredientele si se framanta o coca potrivit de tare, dupa care se lasa la dospit 1 ora. Dupa ce s-a dospit se imparte coca in doua si se mai framanta fiecare bucata si se mai lasa la dospit o jumatate de ora.

Se intinde ficare paine in tava tapetata cu gris pentru a nu se lipi coca. Se ung cu o rosie taiata pe jumatate si se fac floricele cu dosul unei furculite.

Se da la cuptorul pe vatra aprox. 30 de minute.

 

TIPS-URI

1

Cantitatie pot fi micsorate in functie de cata paine doriti sa faceti

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa bio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Teo 1

21.01.2010, 00:27

Si eu sunt o fire vesela si port cu mine umorul; imi place sa fac ''haz de necaz'' si sa trec mai usor uneori peste situatii mai dificile.

silvi0ara 1

14.02.2010, 22:55

Minunata painica facuta in casa.Iar acum se gaseste si la noi pe piata faina bio,e un pic mai scumpa,dar asta este.

nadina73 1

04.10.2010, 01:36

super ma dor ochi la cat am citi aicifelicitari PapaBun si Teo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine rotunda impletita