Paine de casa

de babi5 in Piine, 17 Iun 2014 | 4168 vizualizari

 

Am un surplus de fainab si ca sa nu se invecheasca m-am apucat sa fac paine. A iesit o painica atat de buna, mereu imi aminteste de anii copilariei cand faceam paine la 13 ani in test (tava rotunda cu picioare) si atat o framantam ca atunci cand trebuia sa o scot din cuptor abia o scoteam cat crestea de bine. O bunatate painica noastra cea de toate zilele da-ne-o noua Doamne in fiecare zi. Amin!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg . de faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingura sare
  • 350 ml apa calda
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Am pus faina intr-un castron, am adaugat sarea, zaharul si drojdia proaspata si am facut o maia cu apa calda pe care am acoperit-o si am lasat-o sa creasca 10 minute. Apoi se framanta bine adaugand dupa caz apa, daca mai este  necesar ( depinde de faina) Catre final se adauga uleiul, se mai framanta putin (este bine framantat cand mainile raman curate) Se acopera si se lasa sa creasca la un loc mai cald (sa nu stea in curent este important)

Apoi am pregatit doua tavi de chec, le-am uns. Dupa ce aluatul a crescut bine se imparte in doua, se modeleaza si se aseaza in tavile de chec, lasand inca 10 minute sa creasca. Apoi introducem tavile in cuptorul incins din timp la 180 grade si lasam pentru cca 1 ora. Cand painica este bine rumenita o scoatem si cu o oensula de silicon o udam cu putina apa (sa se  inmoaie coaja)

Sa va fie de folos.

TIPS-URI

1

Nu pot sa zic altceva decat ca-i multumesc la Dumnezeu pentru fiecare bucatica pe care ne-o da la masa

2

Este o painica buna si satioasa si tine si mult mai mult decat cea din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

COMENTARII (20)

babi5 1

19.06.2014, 18:48

Mokusca,claudiaO,tarasmariana multumesc

babi5 1

19.06.2014, 18:51

Lucy2002,Ela68,Merisor,Bunica,ZmotanLaOale multumesc si vaviubescv

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase