Paine de casa

de in Piine, 18 Dec 2013 | 3854 vizualizari

 

Atat de buna, atat de bine miroase!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 150 ml lapte caldut
  • 150 ml apa caduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

1.Pentru inceput dizolvam drojdia in laptele incalzit si dam deoparte.

2.Adaugam faina intr-un lighenas, facem o gaura in mijloc si adaugam sarea si zaharul.

3.Mai apoi adaugam alternativ apa si laptele in care am dizolvat drojdia si framantam; spre final adaugam uleiul pentru a ne 'ajuta' sa-l framantam mai usor.

4.Framantam mult si bine pana se formeaza un aluat nelipicios, acoperim cu un prosop curat si dam la dospit pana isi dubleaza volumul (cca. o ora)

5.Tapetam tava cu unt, modelam aluatul dupa bunul plac si dam la cuptorul incins in prealalbil cca 25 minute.

 

TIPS-URI

1

Se poate framanta doar cu apa.

2

Daca e nevoie se mai adauga apa sau faina pentru a iesi un aluat potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa aromata