Paine cu spanac

de anca_rm in Piine, 18 Iul 2013 | 5014 vizualizari

 

Mie imi place foarte mult painea facuta in casa , este mult mai buna si mai satioasa, si mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor imi adduce aminte de bunica si de copilarie .
Dar pe langa reteta clasica de paine am vazut o retata de paine cu spanac pe care m-am hotarat sa o incerc.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic de 10 gr de drojdie uscata sau jumate de cubulet drojdie proaspata
  • sare
  • 75 ml apa sau lapte
  • 200 gr spanac
  • un pic de ulei ( 1 lingura )
  • alte seminte daca doriti
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu spanac:

Faina se pune intr-un castron mai maricel , in mijloc se face o gaurica in care vom pune drojdia amestecata in prealabil cu laptele caldut , sarea , uleiul . Le amestecam putin , acoperim cu un prosop si lasam asa cam 30 minute .

Intre timp spanacul se spala , se opareste in apa cu sare si se taie cat de marunt doriti .

Se adauga in aluat si se framanta foarte bine , pana cand aluatul nu se mai tine de mana, se acopera din nou cu prosopul si se lasa la dospit cam 1 ora ( pana cand isi tripleaza volumul )

Pornim cuptorul la 180 grade si din aluatul dospit formam painici ( mie mi-au iesit 6 bucati ) , le asezam in tava , pe deasupra dam cu putina apa ( ca sa faca  o coaja frumoasa) si dam la cuptor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine graham cu masline verzi