Paine cu faina integrala, tarate si chimen

de RuxyRux in Piine, 12 Feb 2012 | 5170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 150 gr faina integrala tip spelta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 25 gr tarate
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar brun
  • 450 ml apa calduta
  • 1 lingurita de seminte de chimen macinate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina integrala, tarate si chimen:

Se cerne faina in vasul de framantat.

Se aseaza in mijloc drojdia si zaharul, pe margine intr-o parte sarea, apoi uleiul, chimenul si taratele. Se adauga apa calduta si se framanta un aluat atat cat sa nu se mai lipeasca de maini. Se cresteaza adanc in cruce cu un cutit.

Se lasa la crescut la loc cald in bucatarie( eu las aragazul aprins) si acopar vasul cu un servet.

Cand isi dubleaza volumul( cam intr-o ora) se pliaza aluatul de trei ori. Se da forma rotunda si se aseaza in tava tapetata cu  pergament.

Se lasa 15 minute la crescut si usor( nu in adancime) cu un cutit se fac cercuri pe suprafata aluatului.

Se presara faina si dupa 5 minute se mai trece inca o data usor cu cutitul pe cercuri.

Se mai lasa inca 15 minute la crescut.Se coace painea la 200 grade pentru 30 de minute.

Taiem painea numai cand s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina integrala, tarate si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

RuxyRux 1

13.02.2012, 21:38

Multumesc

mirela0911 1

14.02.2012, 23:35

Ca de obicei!

RuxyRux 1

15.02.2012, 19:34

Multumeeesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]