Divina...
In vasul de framantat cernem faina. Facem o gropita in mijloc si punem drojdia uscata.
Deasupra presaram zaharul, pe margine sarea.
Amestecam galbenusurile cu iaurtul, iar albusurile le batem spuma.
Turnam iaurtul cu galbenus peste faina.
Incalzim usor laptele si topim untul in el( taiat bucati).
Incepem sa framantam turnand usor si laptele. Cand obtinem un aluat suficient de vartos adaugam si albusurile batute spuma.
Framantam pana obtinem un aluat frumos de paine.
Lasam coca la crescut pana isi dubleaza volumul.
Ungem mainile cu ulei cand aluatul a crescut si il impartim in doua. Ne ies doua paini in doua tavi de cozonac mari.( Cine are tavi mai micute face patru painici)
Intindem foaia de copt( taiata perfect pentru tava) si punem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara. Rulam ca pe cozonac si asezam cu totul in tava la crescut.
Cand a ajuns in marginea tavii, ungem painea cu galbenus si o coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 de minute.