Paine cozonac

de RuxyRux in Piine, 22 Mai 2011 | 3251 vizualizari

 

Divina...

 

INGREDIENTE

  • 1kg si 100 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 300 gr iaurt
  • 100 gr unt
  • 2 linguri rase sare
  • 3 linguri zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 4 oua mari
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cozonac:

In vasul de framantat cernem faina. Facem o gropita in mijloc si punem drojdia uscata.

Deasupra presaram zaharul, pe margine sarea.

Amestecam galbenusurile cu iaurtul, iar albusurile le batem spuma.

Turnam iaurtul cu galbenus peste faina.

Incalzim usor laptele si topim untul in el( taiat bucati).

Incepem sa framantam turnand usor si laptele. Cand obtinem un aluat suficient de vartos adaugam si albusurile batute spuma.

 Framantam pana obtinem un aluat frumos de paine.

 Lasam coca la crescut pana isi dubleaza volumul.

Ungem mainile cu ulei cand aluatul a crescut si il impartim in doua. Ne ies doua paini in doua tavi de cozonac mari.( Cine are tavi mai micute face patru painici)

Intindem foaia de copt( taiata perfect pentru tava) si punem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara. Rulam ca pe cozonac si asezam cu totul in tava la crescut.

Cand a ajuns in marginea tavii, ungem painea cu galbenus si o coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu cartofi