Paine a la Suby (in aparat de copt paine)

de merion35 in Piine, 8 Oct 2012 | 9307 vizualizari

 

Dupa multe esecuri va inpart o reteta foarte buna si ieftina,inventata de sotiorul meu!!!

 

INGREDIENTE

  • 340 ml apa calduta
  • 4.5 linguri ulei
  • 1.5 lingurite sare
  • 150 gr faina cozonac(000)
  • 450 gr faina simpla(480 sau 650)
  • 2 linguri fulgi de cartofi (nu este obligatoriu)
  • 1.5 lingurite zahar
  • 30 gr drojdie proaspata
  • seminte susan (deasupra dupa preferinta)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine a la Suby (in aparat de copt paine):

Punem in galetica 340ml apa calduta,4.5 linguri ulei,1.5 lingurite sare,150gr faina cozonac(000),450gr faina simpla(650),1.5 lingurite zahar, 30 gr drojdie proaspata si 2 linguri de fulgi de cartofi.

Punem galetica in aparat si reglam pe programul 1,greutatea 1000 gr si culoarea dorita.

Cand painea este gata,se scoate din galetica cu mare grija, ca elicea sa nu rupa miezul sau sa ramana in paine si se pune pe un gratar iar dupa 15 min se poate taia cu feliatorul (cine are)

Din aceasta cantitate rezulta o paine de cca 900 gr.

TIPS-URI

1

Bine de stiut:Apa sa fie obligatoriu calduta, drojdia sa fie proaspata si sa nu se atinga niciodata de sare!

2

Seminte se presara pe aluat numai cand sageata pe ecran arata forma galetii cu aluatul mic din dreapta ecranului,iar in aluat se adauga(seminte de susan ,stafide,rahat…)dupa al doilea fluierat.

3

Ne ajuta mult daca gemuletul aparatului este acoperit cu grija(sa nu acoperim grilajul de aerisire)cu un prosop de bucatarie,nu se pierde o parte din caldura si asa,creste si se rumeneste mai frumos!

4

Reglarea greutatii la aparat se face in felul urmator:cantarim galetica cand este goala apoi cand toate ingredientele le am pus in ea,o cantarim din nou si scadem greutatea galetii goale.reglam aparatul la cea mai apropiata greutate pe care am primit o.

5

De exemplu:galetica goala are 500gr iar galetica plina 1700gr atunci,scadem 1700-500 =1200 deci ,reglam aparatul la 1250. BAFTA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine a la Suby (in aparat de copt paine)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in 3