Pachetele cu branza

de Miha in Dulciuri, 9 Iul 2009 | 3736 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita miere
  • 50 g unt
  • 1 si 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de rom
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu branza:

Am facut la masina de paine aluatul de ensaimadas,un aluat super bun si foarte usor de lucrat.

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.

Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim crema de branza:mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.

Tehnica de "impachetare" a aluatului am vazut-o candva tot la Laura. Mi-a placut tare mult si mi-am zis ca ar fi cazul sa o adopt acum. :)

Aluatul il impartim in 9 bilute,pe care le intindem sub forma de dreptunghi.

Trasam o linie la jumatate.

Pe o parte punem umplutura de branza,iar cealalta o taiem fasii.

Rulam partea cu crema,apoi formam un rulou cu fasiile.

Pachetelele astfel formate le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut,pana isi dubleaza volumul.

Le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si presaram cu mac.

Se dau la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si ricotta fara coacere