Aceasta este una din variantele de sandviș pe care prefer să le pregătesc pentru prietenul meu în zilele lucrătoare. Este simplu de făcut și nu durează foarte mult. În plus, este ușor de consumat și consistent.
Oul se bate cu puțină sare, ca pentru omletă.
Pesmetul și făina se așează în farfurii puțin adânci.
Se îmbracă feliile de mozzarella în faină, apoi ou și pesmet și din nou în ou și pesmet.
Se prăjesc feliile în ulei la foc mediu pentru 1-2 minute pe parte.
Se așează pe prosoape de hârtie sau un grilaj de metal.
Se așează mozzarella, pastrama și castravetele în orice ordine doriți. Se aduce marginea dinspre noi spre centru, apoi marginile laterale spre centru. Se învelește în hârtie de pergament sub formă dreptunghiulară pornind de la un colț, se rulează o dată, apoi de aduce baza hârtiei peste tortilla, apoi se rulează până la capăt. Vârful se rulează în jurul propriei axe pentru a împiedica ingredientele să se împrăștie sau se așează în pungă de hârtie pentru sandvișuri.
1
Combinațiile de ingrediente pentru umplutută pot varia în funcție de preferințe, însă, din proprie experiență, vă recomand să nu folosiți pesto pentru că uleiul nu este absorbit de tortilla și sandvișul va fi uleios.