Un aperitiv rapid si gustos pentru mese festive.
Fierbem ouale aprox 8-10 minute ca sa fim siguri ca sunt fierte ca lumea.
In acest timp pregatim maioneza.
Bucata de cartof fiarta si racita o zdrobim cu o furculita si o amestecam cu galbenusul de ou. Adaugam o lingurita de mustar si un pic de sare apoi amestecam si adaugam treptat uleiul. Dupa ce am adaugat jumatate din cantitatea de ulei adaugam si cealalta lingurita de mustar apoi treptat restul de ulei amestecand mereu. Nu va fie teama sa amestecati si sa turnati din plin ulei pentru ca nu se taie (datorita cartofului). Iasa o maioneza foarte consistenta.
Adaugam cele 4-5 linguri de smantana si amestecam bine si daca e nevoie mai adaugam putina sare.
Ouale fierte, racite si curatate le taiem in doua si le saram si piperam pe partea cu galbenusul.
Intr-o farfurie usor adanca punem jumatate din catitatea de sos peste care asezam ouale cu galbenusul in jos. Apoi turnam restul de sos si nivelam frumos.
Ornam cu masline.