Oua de prepelita cu sos de ierburi aromatice

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2012 | 5050 vizualizari

 

O alta varianta din aceeasi carte;)

 

INGREDIENTE

  • oua de prepelita 16 bucati
  • unt 30 g, ·
  • faina 30 g, ·
  • zeama de supa sau apa 250ml, ·
  • iaurt grecesc 250 g, ·
  • ierburi aromatice ( oregano, busuioc, rozmarin, patrunjel, telina etc) ·
  • sare iodata, ·
  • piper alb proaspat macinat,
  • zeama de lamaie 1 lingura.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de prepelita cu sos de ierburi aromatice:

Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare, si se lasa, cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, iaurtul si se amesteca energic, pana se omogenizeaza sosul, lasandu-se la foc mic, amestecand incontinuu cca. 5 minute. Sosul obtinut se asezoneaza cu sare, piper alb si mirodeniile. Ouale se servesc pe pat de sos aromat. 

TIPS-URI

1

ouale de prepelita se pot inlocui cu oua de gaina, dar atunci trebie micsorata cantitatea

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de prepelita cu sos de ierburi aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]