Ostropel cu muschi de porc

de Rocsi in Porc, 24 Sep 2011 | 19184 vizualizari

 

Imi era dor de un ostropel.De obicei il fac de pui,dar de data aceasta am ales un muschiulet de porc.Ce sa va zic mi-a placut la nebunie!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muschi de porc dezosat si degresat
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 lingura pasta de rosii cu telina(eu am facuta in casa,dar puteti inlocui cu pasta de tomate,doar puneti mai putina )
  • patrunjel verde
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel cu muschi de porc:

Luam muschiuletul si il spalam,il stergem cu un prosopel de bucatarie curat si il taiem bucati.

Ceapa o curatam,o spalam si o tocam.

Rosia o curatam de coaja si o taiem bucatele.

Ardeiul kapia il curatam de seminte si il facem cubulete.

Morcovul il radem de coaja,il spalam si il taiem rondele.

Intr-o cratita punem uleiul la incins.

Adaugam bucatile de carne si le rumenim foarte putin pe toate partile.

Adaugam vreo 3 cani de apa .

Cand incepe sa fiarba spumam carnea.

Apoi punem toate legumele taiate,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Faina o desfacem in putina apa.

Usturoiul il curatam si il pisam.

Patrunjelul il spalam bine si il tocam marunt.

Cand carnea este bine facuta punem pasta de rosii ,apoi faina desfacuta,dar o trecem prin sita si amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase.

Condimentam dupa gust cu sare , piper si boiaua de ardei.

Mai dam cateva clocote,apoi inchidem focul si dam drumul usturoiului.

Invartim putin in oala ,deasupra presaram si patrunjelul verde si acoperim cu capacul,pentru ca aroma de usturoi si cea de verdeata sa patrunda bine de tot ostropelul.

Se serveste cu o salata sau muraturi,chiar si cu o mamaliguta calda!!!

 

 

TIPS-URI

1

Il puteti lasa sa scada mai mult daca nu va place cu prea mult sos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel cu muschi de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mici facuti in casa