Când spun orez cu lapte, mă gândesc la copilărie, la cea mai frumoasă perioadă a vieții, lipsită de griji și probleme...:))
Ce vremuri frumoase...deh, ele au trecut dar nu și nostalgia lor.
În fine...e momentul să vă spun cum pregătesc eu orezul cu lapte, bun pentru cei mari, dar mai ales pentru cei mici.
Spălați orezul și îl puneți la fiet în cele 200 ml de apă. Cân se umflă adăugați treptat laptele care a fost fiert separat. Lăsați să fiarbă totul la foc mic, amestecând din când.
Când orezul începe să se înmoaie, adaugați zahărul, zahărul vanilat, praful de sare și coajă de portocală. Lăsați in continuare totul la foc mic până ce orezul s-a fiert. Când e gata îl dați deoparte de pe aragaz și il serviți după cum preferați.
Eu l-am pus în boluri de sticlă și l-am servit pudrat cu scorțișoară și dulceață.
Enjoy!