Orez basmati &salbatic cu cotlet de porc

de diaconta in Porc, 31 Iul 2011 | 9762 vizualizari

 

Nu sunt mare fan orez,dar orezul basmati &salbatic e putin mai "altfel" si mi s-a parut foarte buna reteta de orez pregatita de Horia,Multumesc Horia pentru idee,ai avut dreptate,e foarte bun pregatit in felul acesta.Eu am mai modificat putin reteta(ca de obicei).

 

INGREDIENTE

  • orez basmati & salbatic
  • ceapa
  • morcovi
  • cateva felii de cotlet de porc
  • ardei rosu
  • ciuperci
  • ulei
  • supa de legume
  • sare,piper alb pentru orez si mozaic pentru carnita
  • rozmarin
  • verdeata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez basmati &salbatic cu cotlet de porc:

Cotletul se taie felii mai groase si se condimenteaza.Punem si rozmarinul.Intr-o tava se pune putin ulei,se aseaza feliile de carne,se pun morcovi taiati  betisoare si ceapa rondele.Se pune supa de legume deasupra si se pune la cuptor.Se mai poate adauga  supa daca a scazut prea mult.Cand este aproape gata se adauga si ciupercile si se mai lasa pana cand carnea se rumeneste.

Pentru orez,vom folosi o masura de orez(cana) si doua masuri jumate de apa sau supa.

Spalam orezul.Punem la fiert apa necesara la cantitatea de orez si ceapa intreaga sau taiata bucati mari(am indepartat-o dupa ce s-a fiert).Punem sare si adaugam morcovii taiati fasiute si ardeiul rosu.Lasam sa fiarba doua trei clocote,apoi adaugam 4 linguri de ulei si orezul.Mai adaugam putin piper alb,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana cand scade toata apa si boabele de desprind unele de altele.Oprim focul ,adaugam verdeata si lasam vasul acoperit,orezul se va mai "umfla in pene" nitel,are si motive,stie el ca-i foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez basmati &salbatic cu cotlet de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (95)

diaconta 1

05.08.2011, 22:45

acuma daca se supara ii dam un pupic si-i trece

MVMih 1

06.08.2011, 00:01

Ahaaa! Sa intelegem k in cazul asta ar fi cumva de bine...putina suparare....pt un pupic. Nah k asa am devenit....brusc .

diaconta 1

06.08.2011, 21:58

Mihule hai sa te pup nu mai sta bosumflat(a)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de porc cu pesmet