Omleta spaniola – Tortilla

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2014 | 14248 vizualizari

 

Nu pot sa va spun cu exactitate daca aceasta este reteta originala, dar cu siguranta este una foarte reusita si satioasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 carnati picanti
  • 5 oua
  • 3 cartofi medii
  • 1 ceapa medie
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta spaniola – Tortilla:

Cartofii si ceapa se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt, cartofii cubulete foarte mici iar carnatii felii  nu foarte subtiri. Uleiul se pune la incins intr-o tigaie si toate ingredientele se varsa peste. Se lasa la calit, pana se inmoaie cartofii (atentie, sa nu se sfarame, eu am lasat 5 minute sub capac), la foc mic. Dupa ce ingredientele s-au calit, uleiul se scurge pana la ultima picatura si tigaia se pune inapoi pe foc.

Ouale cu praf de sare si piper se bat foarte bine, se varsa peste ingredientele inabusite si se lasa sub capac la foc foarte mic pana se vede ca ouale s-au inchegat bine si deasupra, dupa care se intoarce omleta cu ajutorul capacului sa se rumeneasca si pe partea cealalta.

TIPS-URI

1

sa serviti cat este calda omleta, este mult mai gustoasa

2

carnatii sa nu fie foarte uscati, altfel riscati sa se faca jumari

3

noi am servit langa salata de cruditati

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta spaniola – Tortilla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

07.07.2014, 22:34

Super..Am zis ca o sa pregatesc si eu pentru ai mei candva

mirela0911 1

08.07.2014, 14:46

Mada22 1

09.07.2014, 22:22

buna reteta---- si eu o fac mai mereu mai ales dimineata merge ca mic dejun...

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si chimen