Un brunch specific familiei Zmeilor, sâmbătă sau duminică, omletă cu de toate ;) Omleta intră cu brio în cartea de "retete de vara"! ;)
Eee, dar de data asta am schimbat și un ingredient de bază, oul de găină înlocuit cu oul de gâscă. Un ou de gâscă este echivalentul a trei ouă de găină ;)
Bun, un gust mai finuț, nu așa brut. N-am putut să fac omleta așa simplă, nu e de așa că după o revizie prin frigider, am preparat pe gustul Zmeilor.
Spor și poftă bună!
Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie.
Cubulețele de bacon se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se continuu. Apoi se adaugă ouăle, bătute bine, asezonate de sare și piper, se omogenizează, ca să se împrietenească toate ingredientele, se acoperă și se lasă la gătit cca. 5 minute pe fiecare parte.
Omleta se porționează și se servește după gustul fiecăruia, cu/fără pâine și legume de sezon.
Spor și poftă bună!