Pentru un prânz sățios și sănătos pentru copii, am ales omletă cu brânză și mărar, pe care am pregătit-o într-o tigaie teflonată, fără grăsime. Și pentru că am pregătit mâncare de năut cu o zi înainte, mi-am oprit din vreme și o ceașcă de năut fiert, deoparte, special pentru o salată. Așa că am servit alături de o salată colorată, pentru care am folosit și roșioare cherry roșii, galbene și kumamoto, cu texturi și arome diferite.
„Mancare copii”
Atunci când optez pentru omletă, pregătesc cu un ou în plus față de nr. de porții, adică 5 ouă pentru 4 porții și le bat bine cu un tel, pentru a ieși pufoase.
În continuare, se adaugă brânza rasă și mărarul spălat și tocat mărunt, sare după gust și se amestecă bine.
Se toarnă cu polonicul din compoziția rezultată, într-o tigaie teflonată, iar când începe să se ridice pe margine, se întoarce și se rumenește și pe cealaltă parte. Se pregătesc astfel 4 omlete.
Pentru salată, se spală castraveții, ceapa roșie și roșiile, se taie felii subțiri. Pentru o salată colorată, am folosit roșioare cherry roșii, galbene și kumamoto, au texturi și arome diferite. Am adăugat o ceașcă de năut fiert, pentru un plus de aromă. Mie îmi place mult în salate.
Timp de pregătire: aprox 20 min
Timp de gătire: aprox 10 min
Portii: 4
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/omleta-cu-branza-si-marar.html