"Ochiuri"

de laura_n in Prajituri, 17 Iul 2012 | 3654 vizualizari

 

E vara, e sezonul caiselor celor dulci- acrisoare. Ce ati zice de niste "oua ochiuri"?:)))

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 4 lg faina
  • 4 lg zahar alb
  • 4 lg ulei
  • 2-3 lg zeama de lamaie
  • caise
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Ochiuri":

Se bat albusurile spuma cu zeama de lamaie, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o bezea. Se adauga faina si uleiul si se amesteca bine.

Se toarna compozitia in forme de briose. Deasupra se pune cate o jumatate de caisa spalata si curatata.

Se dau la cuptor pentru vreo 20 min. Dupa ce s-au copt, se scot, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar deasupra. Se pot servi la cafea, chiar daca sunt mai acrisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Ochiuri"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

laura_n 1

17.07.2012, 22:43

Angy, Mirela, Iri

Sim0na 1

18.07.2012, 20:41

Ce idee super!!! Cred ca cel mic a fost foarte incantat..

laura_n 1

18.07.2012, 22:01

da, Simo, isi infigea degetelele in " galbenusuri",era foarte curios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nes