Oaie la groapa

de portiadelumina in Mancaruri cu carne, 13 Oct 2012 | 13246 vizualizari

COMENTARII (52)

Bunica 1

13.10.2012, 21:16

Ne-ai facut sa salivam

portiadelumina 1

13.10.2012, 21:21

Mulţumesc Corina

portiadelumina 1

13.10.2012, 21:22

Vladimir câte reţete zici că-mi mai trebuie pentru a te prinde din urmă?

portiadelumina 1

13.10.2012, 21:22

Eduard, cum ne-am priceput şi noi

portiadelumina 1

13.10.2012, 21:23

Lilik, am mâncat-o de nu a mai rămas nimic mulţumesc

portiadelumina 1

13.10.2012, 21:24

Cum adică Rocsi nu mănânci oaie În cazul ăsta pregăteşte tu că venim noi să mâncăm

portiadelumina 1

13.10.2012, 21:24

Costel, păi i-aţi o ui liberă şi sparge gheaţa la reţete pe aici

portiadelumina 1

13.10.2012, 21:27

Interesant Laurenta, dar o găteală şi o distracţie de nota 10

portiadelumina 1

13.10.2012, 21:28

Păi Buni, să mai fie şi rândul vostru, că eu prea vin des prin pagini să vă văd bunele reţete.

MIUTA 1

13.10.2012, 21:54

Foarte interesanta reteta.Am auzit de oaie facuta la groapa dar nu am vazut niciodata.Multumim Parinte pentru retetele minunate.

mamaieelena 1

13.10.2012, 21:57

foarte buna reteta

diaconta 1

13.10.2012, 23:56

Asa Padre,mai pune mana si gateste sa mancam si noi la tine vad ca ai avut si ajutoare bune.
Felicitari!!!

portiadelumina 1

14.10.2012, 06:13

Mina, eu sunt mic copil la gătit faţă de voi Mulţumesc

portiadelumina 1

14.10.2012, 06:14

Mamaieelena, e uşor de făcut, numa' că durează enorm de mult

portiadelumina 1

14.10.2012, 06:16

Dia păi crezi că aş fi putut singur să fac treaba asta? Nici de mâncat nu puteam mânca o oaie singur Şi apoi am avut mare noroc cu excavatorul Mulţam fain

Denissa 1

14.10.2012, 07:55

Oaie am, excavator nu am dar daca sap cu harletul intr-o saptamana as putea manca si eu oaie din asta.

portiadelumina 1

14.10.2012, 14:19

Măcar o cazma mai sănătoasă, că hârleţul e ineficient

Mihaela11_jo 1

14.10.2012, 14:32

Super
Am fost invitati la niste beduini iordanieni la cina si am fost placut surprinsa de o reteta numita " zerb" sau"zarb".
Oaia se condimenteaza si se lasa sa se patrunda bine de arome cateva ore.
Apoi se pregateste groapa si oaia( sau mielul) se aseaza intr-un vas de argila sau simplu intr-un butoi metalic peste jarul pregatit dinainte; mielul se aseaza pe un strat de orez ( se pune crud si se condimenteaza cu o combinatie speciala pentru aceasta mancare) pentru a se scurge pe orez toate sucurile din carne.
Dureaza cateva ore bune dar merita.
Pe o tava rotunda se aseaza mai intai orezul( mmmmmmmmmmmmmmm ce gust) , apoi mielul( intreg sau portionat) si se presara cu seminte de pin ("snobar"
si de migdale calite in ulei.
O nebunie de gusturi; tentatie absoluta.

www.youtube.com/watch?v=EpDYX8as5x8

O zi buna iti doresc!

portiadelumina 1

14.10.2012, 15:10

Mulţumesc Mihaela pentru detaliile precise ale reţetei Iordaniene. Desigur ei, care consumă frecvent oaie, sunt specialişti în aşa ceva. La noi a fost întâi o idee, apoi dintr-o joacă am făcut reţeta.
Zi bună să la casa ta

oO_ acnA _Oo 1

22.10.2012, 14:41

portiadelumina 1

22.10.2012, 15:29

Mulţumesc Ioana

Constelatialeu 1

02.01.2013, 21:41

Cand mai faci oaie la groapa,sa stiu sa-mi anunt vizita?

portiadelumina 1

03.01.2013, 06:10

Cleme, durează vreo 7-8 ore Dar dacă va fi, am să te anunţ negreşit. Că unde rabdă unul de foame (pâă se face) pot răbda şi doi

Constelatialeu 1

04.01.2013, 17:31

Vin aproape cand e gata,ca sa nu lesin inainte de termen...

portiadelumina 1

04.01.2013, 17:48

Îţi revii repede, că e ca la război când se scoate din goapa cu jar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de berbecut la tigaie