Nuci umplute

de Angelina_Elena in Dulciuri, 10 Aug 2012 | 19249 vizualizari

 

Sursa mea de inspiratie a fost site-ul isabelacuisine.com...au iesit niste nuci delicioase, exact ca cele din copilarie!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 g unt
  • 400 gr faina
  • 150 g zahar fin
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac (stins cu zeama de lamaie sau otet)
  • 1 praf de sare

Crema:

  • marginile de la nuci (aprox. o ceasca)
  • 100 g biscuiti
  • o ceasca lapte
  • 7 linguri zahar
  • 60 g unt
  • 2-3 lingurite cacao
  • 3-4 linguri esenta de rom

Decor:

  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Aluatul: 

Framantam un aluat din toate ingredietele, posibil sa ne intre mai multa faina (cca 400 gr), depinde cat de gras este untul. Trebuie sa obtinem un aluat neted si usor de modelat. Nu il framntam mult. Infasuram aluatul in folie alimetara si il dam la rece pentru cca.20-30 de minute. Presa pe care o folosim pentru nuci o ungem la inceput cu foarte putin ulei, apoi o punem sa se incinga bine pe flacara de la aragaz. Din aluat formam bilute mici pe care le punem in presa si le coacem pe flacara pana se rumenesc(trebuie tinute cca. 1-2  minute pe o parte si pe cealalta) Trebuie sa fim atente/atenti sa nu le ardem si sa distribuim aluatul in asa fel incat sa iasa formele de nuci cum trebuie. 
Dupa ce le-am terminat le lasam sa se raceasca si rupem cu grija marginile(in cazul in care nu au iesit perfecte). 

Crema: 

Macinam fin marginile de la nuci impreuna cu biscuitii. Intr-un ibric punem zaharul, cacaoa, 3 linguri de lapte si omogenizam.Turnam apoi restul de lapte, adaugam untul si fierbem la foc mic pana se dizolva zaharul. Cand zaharul s-a topit dam deoparte si adaugam esenta de rom. Punem biscuitii si marginile de la nuci intr-un castron si adaugam putin cate putin lichidul fierbinte, pana cand obtinem o compozitie umeda ca la salamul de biscuiti. Umplem apoi fiecare jumatate de nuca cu crema calduta si lipim fiecare jumatate de alta jumatate. 

La final se dau prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

Presa o am de la bunica, iar formele sunt foarte micute...mi-au iesit 170 de coji, 85 de nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Patricia Iordache 1

11.09.2013, 09:14

Hai ca uitasem ca am trecut pe la reteta. Acum am revazut reteta ta, la recomandarea Elei. Pup si te anunt cand le incerc!

Angelina_Elena 1

11.09.2013, 10:44

Patri, abia astept sa imi spui!

Krystyan Trendy 1

22.11.2013, 14:09

minunate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Baclava turceasca - Deliciul oriental aromat si gustos