Sursa mea de inspiratie a fost site-ul isabelacuisine.com...au iesit niste nuci delicioase, exact ca cele din copilarie!
Aluat:
Crema:
Decor:
Aluatul:
Framantam un aluat din toate ingredietele, posibil sa ne intre mai multa faina (cca 400 gr), depinde cat de gras este untul. Trebuie sa obtinem un aluat neted si usor de modelat. Nu il framntam mult. Infasuram aluatul in folie alimetara si il dam la rece pentru cca.20-30 de minute. Presa pe care o folosim pentru nuci o ungem la inceput cu foarte putin ulei, apoi o punem sa se incinga bine pe flacara de la aragaz. Din aluat formam bilute mici pe care le punem in presa si le coacem pe flacara pana se rumenesc(trebuie tinute cca. 1-2 minute pe o parte si pe cealalta) Trebuie sa fim atente/atenti sa nu le ardem si sa distribuim aluatul in asa fel incat sa iasa formele de nuci cum trebuie.
Dupa ce le-am terminat le lasam sa se raceasca si rupem cu grija marginile(in cazul in care nu au iesit perfecte).
Crema:
Macinam fin marginile de la nuci impreuna cu biscuitii. Intr-un ibric punem zaharul, cacaoa, 3 linguri de lapte si omogenizam.Turnam apoi restul de lapte, adaugam untul si fierbem la foc mic pana se dizolva zaharul. Cand zaharul s-a topit dam deoparte si adaugam esenta de rom. Punem biscuitii si marginile de la nuci intr-un castron si adaugam putin cate putin lichidul fierbinte, pana cand obtinem o compozitie umeda ca la salamul de biscuiti. Umplem apoi fiecare jumatate de nuca cu crema calduta si lipim fiecare jumatate de alta jumatate.
La final se dau prin zahar pudra.
1
Presa o am de la bunica, iar formele sunt foarte micute...mi-au iesit 170 de coji, 85 de nuci.