Negresa cu gem de caise si crema de branza

de oanapl in Prajituri, 26 Feb 2017 | 3671 vizualizari

 

Negresa e una dintre prajiturile noastre preferate. Se pregateste rapid si, indiferent ca adaugi fructe, branza,nuci, alune...iese la fel de delicioasa. De data aceasta, am adaugat gem de caise. Am avut parte de ajutorul fetitei mele, iar prajitura a iesit delicioasa. Am folosit mixerul cel nou, castigat la concursul organizat de dvs si am fost foarte multumita de el. 

 

INGREDIENTE

  • 25 g cacao neagra
  • 75 ml apa
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • pentru crema de branza:
  • 250g mascarpone
  • 3 linguri zahar macinat
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 6 linguri gem de caise
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de caise si crema de branza:

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia, pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita.

Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt. (eu am folosit o tava mare si doua mititele, in forma de inima).

Pentru crema de branza, amesteci branza cu oul, faina si zaharul pana cand devine o crema omogena. Adaugi vanilia la final. Pui cate o lingura din crema de branza peste blatul din tava, din loc in loc. Adaugi cu o lingura si gemul de caise, din loc in loc. Cu ajutorul unei furculite, marmorezi usor compozitia.
Dai tava la cuptorul incins la 180 de grade C. Coci prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoti prajitura din cuptor si o lasi la racit in tava, apoi o poti felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de caise si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

27.02.2017, 13:05

Delicioasa!

kytz 1

27.02.2017, 19:06

Delicioasa....zic si eu !

oanapl 1

27.02.2017, 22:59

Va multumesc de aprecieri! Intr-adevar negresele sunt delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa ca la mama acasa