Negresa cu doua feluri de ciocolata

de Poliana in Prajituri, 7 Iun 2012 | 5738 vizualizari

 

Azi v-am pregatit un desert delicios...de ciocolatos!
Daca iubiti ciocolata (asa ca mine :P ) cu siguranta o sa va placa. Cand am vazut prima data pozele cu prajitura asta la Miha am zis ca neaparat trebuie sa o fac. Am modificat eu reteta pe ici, pe colo, dupa placul meu, iar in final a iesit o prajitura ff buna si ff ciocolatoasa.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat

  • 200 g unt
  • 110 g zahar + o lingura
  • 4 oua mari
  • 2 linguri cacao neagra
  • 160 g faina
  • 200 gr capsune proaspete
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente crema

  • 200 g ciocolata amaruie (cel putin 60% cacao)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml smantana de gatit
  • 50 g unt
  • 2 linguri coniac

Ingrediente glazura alba

  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu doua feluri de ciocolata:

Incepem cu blatul, mai bine zis cu capsunele.

Capsunele le spalam si le lasam la scurs, dupa care le pasam bine cu o furculita, sa obtinem un piure. Peste piureul obtinut adaugam o lingura de zahar (brun folosesc eu). Lasam la o parte.

Untul moale, la temperatura camerei se mixeaza bine, dar bine de tot cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste si crema devine pufoasa. Adaugam pe rand galbenusurile in crema, si mixam dupa fiecare adaugare pana la omogenizarea completa. 

Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa, apoi le adaugam in crema de unt (cernute). Amestecam usor,apoi adaugam piureul de capsune.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, si le incorporam in compozitia de mai sus, usurel...cu miscari de jos in sus folosind o spatula, sau o lingura (recomand spatula, este de foarte mare ajutor).

Tapetam o tava 25/35 cu hartie de copt si turnam blatul in tava, apoi tava in cuptorul preincalzit la 180 grade.

Lasam prajitura la caldura (maare) pentru 30-35 minute. Cand e gata, oprim focul si o mai lasam in tava pana se raceste.

Cat timp se coace blatul (nuuu, nu ne ducem la televizor :P) ne apucam de crema.
Smantana pentru frisca si smantana se aduc la punctul de fiebere, se iau de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele (nu trebuie neaparat sa fie razuita) si untul. Amestecam pana cand ciocolata este topita complet si dam la rece. Dupa aproximativ 5 minute adaugam si coniacul.
Cand a ajuns la temperatura camerei, o bagam pentru 20 minute la congelator ca sa nu trebuiasca sa asteptam toata noaptea sa o putem mixa.
Scoatem crema de la congelator si o mixam bine, pana devine pufoasa.

Partea cea mai simpla a prajiturii este prepararea glazurii albe :D Tot ce aveti de facut este sa rupeti ciocolata alba bucatele, o asezati intr-un vas potrivit pt cuptorul cu microunde, puneti laptele si uleiul peste ciocolata si o topiti in reprize de 30 de secunde, verificand dupa fiecare. E bine sa faceti asta ca sa nu patiti ca mine, adica sa topiti ciocolata dar si vasul, care era de plastic binenteles :)))

Bun, acum ca am terminat tot ce tine de preparare, trecem la partea cu ornarea! Scoateti blatul din tava si il taiati in bucati de marimea dorita. Turnati glazura alba, putin calduta, pe fiecare bucata.
Cand ati terminat operatiunea de glazurare, va ocupati de crema de ciocolata. Puneti crema intr-un pos si ornati dupa cum va este placul, si inspiratia.

Gata cu treaba, acum este timpul pentru relaxare si delectare!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu doua feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Poliana 1

08.06.2012, 22:08

Aziz, merge perfect, te astept la mine!

MIUTA 1

14.06.2012, 12:12

Poliana 1

14.06.2012, 15:59

Miuta, multumesc!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu foi fragede , brânză si stafide