Un fel de brownies cappuccino, o bunatate, ce sa mai...
Mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul brun. Adauga apoi pe rand galbenusurile, mixand in continuare. Adauga apoi cacaua si esenta de migdale.
Mixeaza separat albusurile cu un praf de sare si zaharul vanilat bourbon, pana se intaresc bine. Adauga-le apoi in compozitia cu unt de mai sus.
Amesteca faina cu praful de copt si pune putin cate putin in compozitie pana se incorporeaza bine.
La final pune nucile taiate. Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt, toarna compozitia si coace negresa la 180 de grade, cam 30-40 de minute, pana trece testul scobitorii.
Cand este gata, scoate-o din cuptor, las-o la racit si prepara crema.
Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra, iar cand s-a inmuiat adauga smantana pentru frisca si amesteca in continuare pana se intareste. Adauga la final vanilia si scortisoara.
Pune crema peste negresa racita si prepara glazura. Incalzeste smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere si pune-o apoi peste ciocolata neagra rupta bucati. Omogenizeaza bine pana se topeste ciocolata si intinde glazura peste crema.
Lasa negresa la frigider o ora, apoi tai-o cubulete.