Negresa

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 11 Ian 2012 | 5542 vizualizari

 

O prajitura rapida, buna rau :d... eu am facut-o cateva zile la rand ...iar daca nu-i faceti glazura este o prajitura de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana nuci macinate
  • 100 g stafide
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de rom
  • 1 borcan de gem ( de caise am avut eu, dar puteti baga de care va place )
  • Coaja rasa de portocala sau lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri de lapte
  • 50 g unt/margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia in ea. Dam la cuptorul preincalzit 40- 45 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Cand s-a racit pregatim glazura: Ciocolata rupta bucatele, impreuna cu laptele si untul se pune intr-un ibric pe foc, amestecam continuu pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. O turnam fierbinte peste prajitura si nivelam cu un cutit.

Se taie dupa ce se intareste glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]