Negresa

de rivka in Prajituri, 12 Sep 2009 | 12052 vizualizari

 

Nu e regina frumusetii totusi ramane o prajitura foarte sexy.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 2 cani mici zahar
  • 6 linguri mari cacao(sau daca cacaoa e de foarte buna calitate doar 4)
  • cca 300 grame margarina
  • 1 cana jumatate(aceeasi folosita pt zahar) faina
  • 1 pachet praf de copt
  • putin otet alimentar pt stins praful de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Zaharul impreuna cu cele 6 linguri pline de cacao, margarina si cam jumatate de cescuta de apa se pun impreuna intr-o oala si pe foc se amesteca sa nu se prinda de fund pana se topeste margarina.

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu mixerul sau cu telul pana se fac spuma, se dau la frigider.

Se amesteca cu galbenusurile putin din compozitia de cacao+zahar+margarina+apa (ca sa nu se coaca ouale) si se adauga si galbenusurile compozitiei.Se amesteca bine.Din aceasta compozitie se opresc vreo 6-7 linguri intr-un vas separat.

Apoi pe masa de lucru se adauga acestei compozitii cana jumatate de faina, praful de copt stins cu otet, si apoi albusurile batute spuma amestecandu-se cu lingura de lemn de jos in sus.

Se toarna copozitia obtinuta intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptorul incalzit la temperatura medie cca 175 grade.Cand prajitura e aproape gata (eu o incerc cu o andrea sau scobitoare, se inteapa daca iese curata inseamna ca e facuta inauntru) se scoate se adauga restul pastrat(cele 6-7 linguri) se intinde deasupra uniform cu lingura se mai da apoi cca 5 minute la cuptor.

Se scoate se lasa sa se raceasca si se taie.

E ideala langa o cafea dimineata , sau seara langa o cana cu lapte sau de ce nu impachetata frumos si luata cand mergeti in vizita la prieteni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bunica 1

13.09.2009, 19:47

Ce frumos ocolesti subiectul care doare cel mai tare! Imi place sa fac dulciuri , dar sa le si mananc. Sa pui la "Negresa" si o cana de nuci !

rivka 1

13.09.2009, 19:51

Bunica daaaa si sa le mananc dar mai incetut asa sa nu ma ingras ca altfel as face si eu tot odata la 2 zile.
Bunica faina ideea cu nucile dar eu nu pot sa mananc nuci mi-e rau tare de la ele., cred ca sunt printre putinele alimente care nu imi plac nici la gust si imi pica foarte rau, prima data cand sunt servita cu o prajitura sau tort intreb: e cu nuca?.

ionix 1

14.09.2009, 17:39

offf, chiar am o pofta nebuna de negresa...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema