Muschi de porc cu ciuperci prezentat altfel

de nico15 in Porc, 4 Dec 2011 | 5616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Muschi de porc 500-600 g
  • Prosciutto crudo 150-200g
  • Salvie-6-8 frunze
  • Ciuperci500 g
  • Suc de rosii 200 ml
  • Ceapa 1 bucata
  • Malai
  • Sare, piper,
  • boia iute
  • Ulei  
  • Dessing:
  • Rosii Cherry / Ceapa verde  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu ciuperci prezentat altfel:

 Taiem muschiul de porc in 6-8 bucati,  saram, piperam si ungem fiecare bucata cu ulei, pe fiecare bucata punem cate o frunza de salvie si deasupra adaugam o felie de prosciutto crudo nu foarte subtire, dupa care le prajim cu prosciuto in jos prima data. Dupa care intoarcem bucatile de carne sa se prajeasca pe ambele parti, dupa care le scoatem din tigaie si le lasam in asteptare.

In acest timp taiem ceapa si o sotam in tigaie, iar cand aceasta a devenit aurie o punem in tava care va merge la cuptor, peste ceapa adaugam bucatile de carne, taiem ciupercile in sectiune si le adaugam, saram, piperam si adaugam boia iute.

Dam la cuptor, pentru 15 minute.

Dupa expirarea timpului, adaugam sosul de tomate si mai lasam aproximativ inca 15-20 de minute.

In tot acest timp pregatim mamaliga, aceasta trebuie sa fie de consistenta potrivita, deoarece  trebuie sa fie pusa pe un plan intins , vom taia cercuri din ea. Vom concasa 2-3 rosii cherry, dupa care vom aranja preparatul dupa cum urmeaza, taiem cu un cerc un rotund in mamaliga, separat vom taia o ciuperca in sectiune si o vom trage intr-o lingura de unt, le vom scoate pe servetele absorbante pentru a inlatura surplusul de ulei. Deci aranjam rondeaua de mamaliga, ciupercile de jur imprejur, pe mamaliga vom aranja ciupercile care au fost in tava cu sosul de tomate, iar deasupra vom pune bucata de muschi de poc si in varf o rosie cherry concase. Aranjam farfuria ca in fotografiile alaturate si servim.

 Pofta buna.

                       

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu ciuperci prezentat altfel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc cu trei sosuri